Adverteren op televisie

Veel gezinnen kijken dagelijks met veel plezier naar de programma’s van Zapp, de programmering voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De programma’s hebben een grote amusementswaarde én zijn educatief. De NPO streeft ernaar kinderen bewust te maken van maatschappelijke kwesties. Adverteren rondom deze goed bekeken en hooggewaardeerde televisieprogramma’s zorgt voor een groot én kwalitatief bereik onder kinderen en hun meekijkende (groot)ouders.

Adverteren met Ster & Cultuur Junior houdt in dat je commercial wordt uitgezonden in het Ster & Cultuur Juniorblok binnen de Ster-reclameblokken. Het Ster & Cultuurblok kenmerkt zich door een herkenbare introductie en afsluiting, wat zorgt voor een hoge attentiewaarde bij het publiek. Je kunt adverteren met een commercial van 5, 10 of 15 seconden.

Ster & Cultuur Juniorblok op televisie

Programmering

We selecteren maandelijks populaire programma’s waarbij Ster & Cultuur Junior wordt uitgezonden.

Programma’s als het NOS Jeugdjournaal, Beste Vrienden Quiz en Het Klokhuis worden zeer goed bekeken door kinderen van 6 tot 12 jaar en maken dan ook regelmatig onderdeel uit van het Ster & Cultuur Junior-uitzendschema.

Bij welke programma’s en op welke tijdstippen je commercial precies wordt uitgezonden, hangt uiteraard af van het beschikbare budget. In dat kader is het goed je te realiseren dat de zendtijd beperkt is. Vanzelfsprekend houden we zoveel mogelijk rekening met jouw wensen.

Neem contact met ons op voor een concreet voorstel.

Hieronder vind je een voorbeeld van een uitzendschema ter illustratie van de mogelijkheden:

Dag Zender Tijdstip ca Programma voor Programma na
ma NPO3 17.35 School Magic Taarten van Abel
di NPO3 17.38 Beste Vrienden Quiz Taarten van Abel
wo NPO3 18.56 Het Klokhuis NOS Jeugdjournaal
do NPO3 18.10 Taarten van Abel CupcakeCup
vr NPO3 18.56 Het Klokhuis NOS Jeugdjournaal
za NPO3 15.25 CupcakeCup Zappbios
zo NPO3 10.41 Zappbios Puppy patrol series
ma NPO3 17.35 Beste Vrienden Quiz Vacant
di NPO3 17.35 Beste Vrienden Quiz Willem Wever
wo NPO3 18.55 Het Klokhuis NOS Jeugdjournaal
do NPO3 17.35 Beste Vrienden Quiz Jill
vr NPO3 18.57 Het Klokhuis NOS Jeugdjournaal
za NPO3 15.25 CupcakeCup Zappbios
zo NPO3 10.43 Zapplive zondag Weekoverzihct Brugklas

Tarieven

Culturele adverteerders krijgen bij het boeken van een televisiecampagne via Cultuur Enzovoort 20% korting op de gepubliceerde tarieven van Ster voor vaste kosten per spot. Voor onze werkzaamheden rekenen wij opstart-, begeleidings- en reserveringskosten (OBR) van € 650,- per televisiecampagne.

Als het televisiebudget hoger is dan € 10.000,- rekenen wij bovendien additionele OBR-kosten van 5% over het budget boven de € 10.000,-.
Over Ster & Cultuurcampagnes wordt geen bureaucommissie verleend.

Televisiecommercial

Om te zorgen dat je boodschap goed overkomt, is je commercial van groot belang. Graag verzorgen we dan ook de productie van je televisiecommercial. Wij hebben veel ervaring met het produceren van commercials met een krachtige boodschap. Wij werken hiervoor al jaren nauw samen met een gerenommeerde productiestudio.

Lever je zelf de commercial aan? Hier vind je de specificaties om de televisiecommercial rechtstreeks aan te leveren bij Ster.

Productie

Wij begeleiden je graag vanaf het eerste idee tot en met de laatste puntjes op de i, om zo een effectieve televisiecommercial te produceren. We maken de commercial met het materiaal dat jij beschikbaar hebt. Vooraf bepalen we samen met jou het doel en de boodschap van de commercial, selecteren het beeldmateriaal en helpen met het formuleren van de voice-overtekst. Zodra jij tevreden bent met het resultaat, zorgen wij dat de commercial wordt aangeleverd bij Ster.

De kosten hiervoor bedragen € 1.250,- inclusief voice-over en exclusief muziek.

Sponsoren

Het is mogelijk om sponsoren en/of commerciële partners te vermelden in de commercial. Aangezien we het belangrijk vinden dat de culturele boodschap voorop staat, is er een aantal voorwaarden gesteld aan deze sponsorvermelding. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden.

Onze voice-overs

We werken met verschillende professionele mannelijke en vrouwelijke voice-overs die je commercial kunnen inspreken. Voor Beatrice geldt mogelijk een toeslag.

Beatrice
Joshua
Elisabeth
Ivo

Dit hebben we voor andere adverteerders gemaakt

Booqees
MAAS Theater en Dans
Museon
Uitgeverij De Fontein
Scouting Nederland
De Toneelmakerij